Hapa i INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ma Windows 10

Pin
Send
Share
Send

Ma kēia ʻōlelo aʻo, ʻeʻe i ka neʻe e pili ai i ka hoʻoponopono ʻana i ka INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ke kaomi ʻana i ka lawe ʻana iā Windows 10 i nā kūlana ʻē aʻe - ma hope o kahi ʻōnaehana hou ʻana, ka hoʻomohala ʻana o BIOS, e hoʻopili ana i kahi pā paʻakikī a i ʻole SSD (a i ka neʻe ʻana i ka OS mai kekahi kaohi i kekahi) mau kūlana ʻē aʻe. Aia kekahi hewa like ʻole: ʻo kahi aniani uliuli me ka hoʻokaʻawale hewa ʻana NTFS_FILE_SYSTEM, hiki ke hoʻopau ʻia i nā ala like.

Hoʻomaka wau me ka mea mua e pono ʻoe e nānā a ho'āʻo i kēia kūlana ma mua o ka hoʻāʻo ʻana e hoʻoponopono i ka hewa ma nā ala ʻē aʻe: e hoʻokaʻawale i nā ʻano holoʻokoʻa āpau (me nā kāleka hoʻomanaʻo a me nā paila uila) mai ka kamepiula, a e ʻike pū hoʻi i ka pūnao ʻōnaehana ka mea mua i ka laka boot ma ka BIOS a i ʻole ka UEFI (a no UEFI ʻaʻole paha ia ka paʻu mua loa, akā ʻo ka ʻ itempono Pūnaewele ʻo Windows Boot) a hoʻāʻo e hoʻomaka i ke kamepiula. ʻO nā ʻōkuhi hou e pili ana i nā pilikia e hoʻoiho i ka OS hou - Windows 10 ʻaʻole i hoʻomaka.

Eia nō naʻe, inā ʻoe i pili, hoʻomaʻemaʻe, a hana paha i kekahi mea like i loko o kāu PC a i ʻole kāu kamepiula, e hāpau pono ʻoe e nānā i nā pili a pau o nā kīʻaha paʻakikī a me SSD ka mana a me nā pā SATA, i kekahi manawa hoʻohui hou i ka kaʻa i kekahi awa SATA hiki ke kōkua pū kekahi.

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ma hope o ka hoʻonoho ʻana i ka Windows 10 a i ʻole hoʻokomo i nā ʻōkuhi

ʻO kekahi o nā mea maʻalahi e hoʻoponopono i nā koho no ka hōʻike ʻana o ka hapa INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ma hope o ka hoʻonoho ʻana i ka Windows 10 i kāna kūlana kumu a i ʻole ma hope o ka hoʻokomo ʻana i nā ʻōnaehana ʻōnaehana.

Ma kēia hihia, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo i kahi hopena maʻalahi - ma ka "Kāohi ʻaʻole hoʻomaka ke kamepiula" i hōʻike ʻia ma hope o ka leka me ka huaʻōlelo i ʻike ʻia ma hope o ka hōʻiliʻili ʻana i ka ʻike e pili ana i ka hala, e kaomi ma ka pihi "Advanced Settings".

Ma hope o kēlā, koho i ka "Troubleshooting" - "Boot Pilihan" a kaomi ke pihi "Startart". A ʻo ke kumu, e hele hou ka kamepiula me kahi manaʻo e hoʻomaka i ka kamepiula i nā ʻano like ʻole, koho i ka helu 4 ma ke kī ʻana iā F4 (a i ʻole 4) - Windows 10 Safe Mode.

Ma hope o ka hopa kamepiula ma kahi ʻano palekana. Hoʻihoʻi hou hou ma o Start - Kānaka - Reboot. I ka ʻākala i wehewehe ʻia i kahi pilikia, ka mea pinepine e kōkua pinepine i kēia.

Eia nō hoʻi, ma nā ʻāpana keu o ka hoʻihoʻi ʻana, aia ke koho "Hoʻihoʻi i ka boot" - kahaha, ma ka Windows 10 i kēlā me kēia manawa e hoʻonā i nā pilikia me ka hoʻouka ʻana, ʻoiai i nā kūlana paʻakikī. Hōʻoiaʻiʻo e hoʻāʻo inā ʻaʻole i kōkua ʻo ka koho i mua.

Ua ho okumu ka Windows 10 ma hope o ka hoʻoiho ʻana a BIOS a i ʻole pohō

ʻO ka manawa hou e ʻike pinepine nei i ka hemahema ʻo Windows 10 ma INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ka hemahema o nā ʻōnaehana BIOS (UEFI) e pili ana i ke ʻano hana o nā hana SATA. Hōʻike pinepine ʻia ia i ka wā o ka hana ʻole o ka mana a ma hope o ka hoʻonui ʻana i ka BIOS, a me nā hihia i loaʻa iā ʻoe kahi make make ma luna o ka motherboard (e alakaʻi ana i kahi kuhi spontan).

Inā he kumu āu e manaʻoʻiʻo ai ke kumu kēia o ka pilikia, hele i BIOS (e ʻike pehea e komo i ka BIOS a me UEFI Windows 10) i kāu kamepiula a i kāu kamepiula a i loko o ka ʻaoʻao i nā ʻaoʻao SATA, e ho'āʻo e hoʻololi i ka hana hana: inā hoʻokomo ʻo IDE ma laila E hoʻolako i ka AHCI a me ka hoʻohalike. Ma hope o kēlā, e hoʻopakele i ka hoʻonohonoho BIOS a hoʻopaʻa hou i ka kamepiula.

Ua hōʻeha ʻia ka disk a i ʻole ka loli o ka māhele o ka disk

ʻO ka hewa INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE pono ia e hōʻike he hiki ʻole i ka Windows 10 bootloader ke loaʻa a ʻaʻole i hiki ke komo i ka polokalamu (disk) me ka ʻōnaehana. Hiki ke hiki i kēia ma muli o nā waihona pānaʻi hewa ʻole a i ʻole nā ​​pilikia o ke kino me ka disk, a me kekahi ke hoʻololi ʻana i ke ʻano o nā ʻāpana (i. Inā. . ^ E Ha yM.

I kēlā me kēia hihia, pono ʻoe e kāʻai i loko o ka ʻōnaehana palekana Windows 10. Inā loaʻa iā ʻoe ke koho e holo i nā "Advanced options" ma hope o ka pale hewa, e wehe i kēia mau koho (ʻo ia ke ʻano o ka hoʻihoʻi).

Inā ʻaʻole hiki ʻole kēia, e hoʻohana i ka pākuʻi hōʻola a i ʻole ka bootable USB flash drive (disk) me Windows 10 e hoʻomaka i ka neʻe ʻana mai iā lākou (inā ʻaʻohe mea, hiki iā lākou ke hana ma kahi kamepiula ʻē aʻe: E hana i ka bootable Windows 10 USB flash drive). Nā kikoʻī e pili ana i ka hoʻohana ʻana o ka hoʻokele hoʻonohonoho e hoʻomaka i ka neʻe ʻana o ka hoʻōla: Windows 10 recovery disc.

I ka hoʻopakele ʻana, e hele i "Troubleshooting" - "Kōkua Maikaʻi" - "Kauoha Prompt." ʻO ka hana hou e ʻike ai i ka leka o ka māhele ʻaha, i kēia manawa, ʻoi aku paha, ʻaʻole ʻo ia ke C. Hana i kēia, ma ke kauoha ʻōmole, e komo:

  1. pālahalaha ʻana
  2. helu pāʻālua - ma hope o ka hoʻokō ʻana i kēia kauoha, e hoʻolohe pono i ka inoa o ka polē Windows, ʻo ia kēia ʻāpana e pono ai mākou. He mea kūpono hoʻi no ka hoʻomanaʻo ʻana i ka inoa o ka māhelehele me ka bootloader - mālama ʻia e ka ʻōnaehana (a ʻole EFI-ʻāpana), mau ia naʻe. Ma aʻu e hoʻohālike ai, ʻo ka C: a me E: hoʻohana ʻoe i kēlā me kēia ʻokoʻa, aia paha kekahi mau leka iā ʻoe.
  3. puka

I kēia manawa, inā he manaʻo kānalua ua pōʻino ka disk, e holo i ke kauoha chkdsk C: / r (eia C ka leka o kāu system system, he ʻokoʻa nō paha) kaomi Enter a kali no ka hoʻokō ʻana o kāna hoʻokō ʻana (hiki paha i kekahi manawa lōʻihi). Inā loaʻa nā hewa, e hoʻopau koke.

ʻO kahi koho hou aʻe no ka mea ke kānalua nei paha ʻoe i ka hewa INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ma muli o kāu mau hana i hana ai a hoʻololi i nā mea i kālai ʻia. I kēia kūlana, e hoʻohana i ke kauoha bcdboot.exe C: Windows / s E: (ma kahi o C i kahi ʻāpana Windows i wehewehe mākou ma mua, a ʻo E ʻo ko ka boot loader partition).

Ma hope o ka holo ʻana i ke kauoha, e hoʻāʻo hou i ka kamepiula i ke ʻano maʻamau.

Ma waena o nā ala āpau i ʻōlelo ʻia i loko o nā kūmaha'ōlelo - inā aia kahi pilikia i ka wā e hoʻololi ana i nā mode AHCI / IDE, e hoʻokaʻawale i ka mea hoʻokūkū paakiki paʻakikī i ka luna o ka mea hana. Aʻo ia paha ma kēia ʻatikala he mea kōkua pehea e hiki ai iā AHCI ke ʻano ma Windows 10.

Inā ʻaʻohe ala e hoʻoponopono i ka hala INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ke kōkua

Inā ʻaʻole i kōkua kekahi o nā hana i wehewehe ʻia e hoʻoponopono i ka hala a ʻaʻole hoʻi ʻo Windows 10 i hoʻomaka, i kēia manawa hiki iaʻu ke kuhikuhi wale i ke hoʻonohonoho hou ʻana i ka ʻōnaehana a hoʻonohonoho hou ma ka hoʻohana ʻana i ka flash drive installse ʻole disk. No ka hana i kahi hoʻoponopono i kēia hihia, hoʻohana i kēia ala:

  1. Hoʻokomo ʻia mai ka pā a i ʻole ka uila ʻana o ka Windows 10, e loaʻa ana ka ʻaoʻao like o ka OS āu i hoʻonoho ai (e ʻike pehea e hoʻopili ai i ka boot mai kahi kaomi uila ma ka BIOS).
  2. Ma hope o ka pale no ke koho ʻana i ka ʻōlelo hoʻoili, ma ka ʻaoʻao me ka pihi "Install" ma ka ʻaoʻao hema hema, koho iā "System Restore".
  3. Ma hope o ka lohi ʻana i ke kaola e hoʻihoʻi ana, kaomi iā "Troubleshooting" - "E hoʻihoʻi i ka kamepiula i kona kūlana kumu."
  4. E kākuhi i nā ʻōlelo kuhikuhi. E aʻo hou e pili ana i ka hoʻoponopono ʻana i ka Windows 10.

ʻO ka mea pōʻino, i ka hopena o ka hewa i manaʻo ʻia i kēia alakaʻi, he kumu ia o ka pilikia a me ka pau ʻole ma luna o ia mea, i kou hoʻāʻo ʻana e ʻōwili i ka ʻōnaehana me ka hoʻōla i ka ʻike, hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo ʻia ka hiki ʻole i kēia hana, me kā lākou lawe ʻana.

Inā he koʻikoʻi ka ʻikepili ma luna o kou paʻakikī, a laila e aʻo ʻia e mālama pono i kona palekana, no ka laʻana, e kau ana ma kahi ʻē (inā loaʻa nā ʻoka) i kahi kamepiula ʻē aʻe a i ʻole hoʻi mai nā kaʻa uila (no ka laʻana: Hoʻomaka ʻana i ka Windows 10 mai kahi kaomi uila e ʻole ke kau ʻana ia ia ma luna. kamepiula).

Pin
Send
Share
Send