Microsoft Excel: Kahu ʻia ka nui

Pin
Send
Share
Send

Ke ʻimi nei ʻo Microsoft Excel, pono pinepine ʻoe i ka puhi ʻana i ka nui ma nā kolamu a me nā lālani o nā papa, me ka hoʻoholo pū ʻana i ka nui o nā ākea. Hāʻawi ka papahana i kekahi mau mea hana e hoʻoponopono ai i kēia pilikia. E nānā pehea e helu ai i nā sel i ke Excel.

AutoSum

ʻO ka mea kaulana kaulana a me ka maʻalahi no ka hoʻoholo ʻana i ka nui o ka ʻike i loko o nā cell in Microsoft Excel ka avtosum.

Ma ke ʻano o ka helu ʻana i kēia kālā, ke kaomi aku nei mākou ma ke kelepona hope loa o ka kolamu a i ʻole ka laina, a aia hoʻi i loko o ka ʻaoʻao "Home", kaomi ma ka pihi "AutoSum".

Hōʻike ka hōʻike i ka pōkole i loko o ka pūlau.

I mea e ʻike i ka hopena, pono ʻoe e kaomi i ke pihi Enter i ka papa.

Hiki iā ia ke hana ʻē. Inā makemake mākou e hoʻohui i nā ʻona ʻaʻole o ka lālani a i ʻole kolamu, akā wale nō i kekahi pūʻulu, a laila e koho i kēia ʻano. A laila kaomi ma ka pihi "Autosum" i mua iā mākou.

Hōʻike koke ʻia ka hopena ma ka maka.

ʻO ka hapa nui o ka heluʻana me ke kōkua o auto-sum i hiki iā ʻoe ke helu i kahi ʻano o nā moʻolelo i loaʻa i ka lālani a i ʻole i kolamu. Akā ʻaʻole hiki ke helu ʻia ka ʻano o ka ʻikepili i nā kolamu a me nā lālani ma kēia ala. Eia kekahi, me kāna mea kōkua ʻaʻole hiki ke helu ʻia ka nui o nā pūpū i mamao mai kekahi i kekahi.

No ka laʻana, koho mākou i kahi nui o nā pihi, a kaomi ma ka pihi "AutoSum".

Akā ʻaʻole hōʻike ʻia ka nui o kēia mau cell i ka pale, akā ʻo ka huina no kēlā me kēia kolamu a laina ʻole.

ʻĀnaehana SUM

No ke nānā ʻana i ka huina o kahi pūʻulu holoʻokoʻa, a i ʻole he nui nā data i hele mai, aia ka hana "SUM" i Microsoft Excel.

E koho i ka hana i makemake mākou e hōʻike. Kaomi ma ka pihi "Insert Function" e loaʻa ma ka hema o ka pa pākuhi.

E wehe ka puka Wizard Wizard. I ka papa inoa o nā hana e ʻimi nei mākou i ka hana "SUM". Koho ia, a kaomi ma ka pihi "OK".

I ka puka hāmeʻa o nā hoʻopaʻapaʻa hana, e hoʻokomo i nā hoʻonohonoho o nā pūlau, ka huina a mākou e hele ai e helu. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻo ka hoʻokomo pono ʻana i nā koikoi, he mea paʻakikī ia, no laila ke kaomi ma ke pihi e kū ana i ka ʻaoʻao pono o ka papahī palapala komo.

Ma hope o ka manawa, ua hoʻēmi ʻia ka puka hoʻākāka hana, a hiki iā mākou ke koho i kēlā me nā ʻupena a i ʻole nā ​​pila o nā pūpuna o kā lākou waiwai e makemake ai e helu. Ma hope o ke koho ʻia ʻana o ka hoʻolālā, e kū pono ana kāna kamaʻilio ma ka mākeke kūikawā, e kaomi ma ka pihi ma ka ʻaoʻao ʻākau o kēia mahina.

Hoʻi hou mākou i ka puka aniani hoʻopaʻapaʻa. Inā makemake ʻoe e hoʻohui i kahi pūʻulu o ka nui o ka ʻikepili i ka huina holoʻokoʻa, a laila e hoʻokau hou i nā hana like i hōʻike ʻia i luna, akā aia wale nō ma ke kula me ke kikoʻī "Number 2". Inā pono, ma kēia ala hiki iā ʻoe ke komo i nā helu o kahi helu o ka palena ʻole o nā hala. Ma hope o ke komo ʻana o nā hoʻopaʻapaʻa a pau o ke kaha, kaomi ma luna o ka pihi "OK".

Ma hope o ia, i loko o ka pūnaewele i hoʻonohonoho ai mākou i nā hualoaʻa o nā hopena, e hōʻike ʻia ka huina o ka huina o nā kiko āpau i hōʻike ʻia.

Ke hoʻohana nei i ka ʻatikala

ʻO ka nui o nā ʻikepili i nā cell in Microsoft Excel hiki ke helu ʻia e hoʻohana i kahi pākuʻikuʻi maʻalahi maʻalahi. No ka hana ʻana i kēia, koho i ke kelepona i mea e loaʻa ai ka nui, a kau i ka inoa "=" i loko. Ma hope o kēlā, ke kaomi nei mākou i kēlā me kēia pākeke, kekahi o kēlā me kēia e pono ai ʻoe e helu i ka nui o nā helu. Ma hope o ka hoʻohui ʻia ʻana o ka leka uila i ka paepae ʻōkuhi, e hoʻokomo i ka hōʻailona "+" mai ka kī ʻana, a no laila ma hope o ke komo ʻana i nā hoʻonohonoho o kēlā me kēia cell.

Ke hoʻokomo ʻia nā helu o nā kelepona āpau, e kaomi i ke pihi Enter i ka papa. Ma hope o kēlā, hōʻike ʻia ka nui o nā ikepili i hoʻokomo ʻia i loko o ka pūlima i hōʻike ʻia.

ʻO ka hapa nui o kēia ʻano, ʻo ka helu ʻana o kēlā me kēia cell e hoʻokaʻawale ʻia, a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke koho koke i kahi nui o nā kelepona.

E ʻike i nā helu ma Microsoft Excel

Eia nō naʻe, iā Microsoft Excel ke ʻike i ka huina o nā ʻāpana i koho ʻia me ka ʻole o ka hōʻike ʻana i kēia huina i loko o kahi papa ʻokoʻa. ʻO ke ʻano wale nō ka mea āpau, ʻo ka huina o ka helu e pono ke kau ʻia, pono ma kahi kokoke i ka pū hoʻokahi.

E koho wale i ka nui o nā pū, nā huina o ka ʻikepili āu e pono ai e ʻike ai, a e nānā i ka hopena i loko o ka pae kūlana o Microsoft Excel.

E like me kāu e ʻike ai, nui nā ala e hōʻuluʻulu ai i ka ʻikepili ma Microsoft Excel. ʻO kēlā me kēia mau kaʻina i ʻona a paʻakikī. Ma ke ʻano he kānāwai, ʻo ka maʻalahi ke koho, ʻoi aku ka maʻalahi o ia. No ka laʻana, ke hoʻoholo nei i ka nui me ka hoʻohana ʻana i ka huina no ka totals, hiki iā ʻoe ke hana ma nā ʻikepili i hoʻonohonoho ʻia i kahi laina. No laila, i kēlā me kēia kūlana kūikawā, pono e hoʻoholo ka mea hoʻohana i ke ala a ʻoi aku ke kūpono.

Pin
Send
Share
Send