ʻAʻole heluhelu ʻia e DVD-ROM i nā discs - no ke aha a he aha ka hana?

Pin
Send
Share
Send

ʻO nā pilikia me nā drive DVD-ROM kahi mea e aneane e holo i loko. I kēiaʻatikala, e nānā mākou i ke kumu hiki ke heluhelu ʻole ke DVD i nā disc a me nā mea e hana ai i kēia kūlana.

Hiki i ka pilikia ke hōʻike iā ia iho i nā ʻano like ʻole, eia kekahi o nā koho: heluhelu ʻia nā disc DVD, akā ʻaʻole hiki ke heluhelu ʻia nā CD (a i ʻole a hoʻohālikelike ʻia), hele ka disc i ke kahe o ka lōʻihi, akā ʻaʻole ʻike ʻo Windows i ka hopena, aia nā pilikia e heluhelu nei i nā DVD-R disc a me RW (a i ʻole CD like like paha), i ka hana o nā mīkini ʻenehana a i hana ʻia. A ʻo ka hope loa, he ʻokoʻa ka pilikia - ʻaʻole hiki ke hoʻokau ʻia nā DVD wikiō DVD.

ʻO ka maʻalahi loa, akā, ʻaʻole pono ke koho kūpono - e hāleʻa ka DVD drive

Hoʻopalupalu, ʻaʻa a me ka waimaka ma muli o ka hoʻohana nui a me nā kumu ʻē aʻe e hiki ai i ke kumu a i ʻole nā ​​mea kīʻaha i pau e pau ai ka heluhelu.

ʻO nā hōʻailona nui e pili ana ka pilikia ma muli o nā kumu kino:

  • Heluhelu ʻia nā DVD, akā ʻaʻole heluhelu ʻia nā CD, a i ʻole nā ​​ʻano ʻē aʻe - e hōʻike ana i kahi ʻano laser ʻole.
  • Hoʻokomo ʻoe i kahi pākō i loko o ke kaʻa, lohe ʻoe a ʻōʻiliʻili ia i ia, a laila hāʻule lohi, a i kekahi manawa ua ʻōwili. I kahi hana e kūleʻa ai kēia me nā disks a pau o ia ʻano like, hiki ke hāpai ʻia ka ʻili kino a i ʻole lepo paha ma ka lens. Inā ka hanana kēia me kahi kaʻaila holoʻokoʻa, a laila nona paha ka mea hōʻino o ka kaomi ponoʻī.
  • Loaʻa ʻia nā disc i laikini, akā ʻaʻole heluhelu ʻia ka DVD-R (RW) a me CD-R (RW).
  • Hoʻokomo ʻia kekahi mau pilikia me ka puhi ʻana i nā discs me nā kumu lako polokalamu, i ka hapanui e hōʻike ʻia i loko o kēia mau ʻano kaomi ʻana: i ka wā e puhi ai i kahi DVD a CD paha, hoʻomaka ka ʻōpala, hoʻopau ʻia ka laka ʻana, a i ʻole hoʻi e hele i ka hopena, akā ʻaʻole i heluhelu ʻia ka disc kope ʻole ma nā wahi āpau, pinepine ma hope o ka manawa ʻaʻole hiki i kēia ke hōʻoki a hoʻopaʻa hou.

Inā hele mai kekahi o ia mea, a laila me ka kiʻekiʻe o ka hopena, e kūpono loa ia i nā kumu lako polokalamu. ʻO nā mea maʻamau ka lepo o ka lewa a me kahi laser haki ʻole. Akā i ka manawa like, pono ke lawe ʻia kahi koho ʻē aʻe: Ua ʻike ʻole ʻia ka SATA a i ʻole ka mana IDE a me nā kelepona data - ka mea mua loa, e nānā i kēia māka (wehe i ka ʻōnaehana hoʻonohonoho a hōʻoia i nā āpana āpau ma waena o ka lewa no ka heluhelu ʻana i nā disks, a me ka motherboard a me nā lako mana e hoʻopili paʻa ʻia).

I nā hihia mua ʻelua, ʻōlelo wau i ka hapanui o nā mea hoʻohana e kūʻai wale i kahi kaʻa hou e heluhelu ai i nā disks - ʻoiai ke kumukūʻai ko lākou kumukūʻai ma lalo o 1000 rubles. Inā mākou e kamaʻilio ana e pili ana i kahi DVD DVD i ke kamepiula, hikiʻole ke hoʻololi hou iā ia, a i kēia hihia, hiki i ka hopena ke hoʻohana i kahi ʻāpana o waho e pili ana i ka kelepona ma o ka USB.

Inā ʻaʻole ʻoe e ʻimi i nā ala maʻalahi, hiki iā ʻoe ke kahakaha i ke kaʻa a holoi i nā lens me kahi lei kīwila, no nā pilikia he nui kēia hana. ʻO ka mea minamina, ua hoʻohālikelike ʻia ka hoʻolālā ʻana o ka hapanui o ka DVD me ka noʻonoʻo ʻole e hakahaka lākou (akā hiki i kēia hiki ke hana)

ʻO nā polokalamu e pono ai ke DVD i heluhelu ʻole i nā Discs

Hiki ke hoʻopilikia ʻia nā pilikia i wehewehe ʻia e nā kumu mīkini wale nō. E manaʻo kuhi ka pili o kēia hihia i kekahi mau nuances software, aia nō inā:

  • Ua ho'ōki nā Disks i ka heluhelu ʻana ma hope o ka hoʻokomo ʻana i ka Windows
  • Ua kū ka pilikia ma hope o ka hoʻokomo ʻana i kahi papahana, ʻoi aku ka nui o ka hana me nā disko maya a i ʻole no ke puhi ʻana i nā disc: Nero, Alcohol 120%, Mea ʻaha ʻo Daemon a me nā mea'ē aʻe.
  • ʻO ka liʻiliʻi, ma hope o ka hoʻonui ʻana i nā mea hoʻokele: a ʻole i nā lima maʻamau.

ʻO kekahi o nā ala e hōʻoiaʻiʻo ai ke kumu ʻaʻole he kumu loiloi ke lawe ʻana i ka boot disk, e kau i ka pahu mai ka disk i ka BIOS, a inā he kūleʻa ka download, a laila hana ka kaʻa.

He aha ka mea e hana mai i kēia hihia? ʻO ka mea mua, hiki iā ʻoe ke hoʻokaʻawale i ka papahana e manaʻo ʻia ai ka pilikia a, inā i kōkua, e ʻimi i kahi analogue a e hoʻāʻo paha i kahi ʻano o ka papahana like. Hiki ke kōkua pū ka ʻōwili i kahi mokuʻāina ma mua.

Inā ʻaʻole heluhelu ka kaena i nā disks ma hope o kekahi mau hana e hōʻano hou i nā mea hoʻokele, hiki iā ʻoe ke hana i kēia:

  1. Hele i ka luna polokalamu Windows. Hiki ke hana i kēia ma ke kaomi ʻana i nā kī Win + R ma o ka pihi. I ka puka makani Wae, komo devmgmt.msc
  2. Ma ka papa hana, e wehe i ka ʻāpana DVD-ROM a me CD-ROM kaomi, kaomi pololei ma kāu kaʻa a koho i ka "Delete".
  3. Ma hope o kēlā, e koho i ka "Hana" - "Hoʻomau i ka Hardware Configur" mai ka papa hana. E ʻike hou ka huakaʻi a ua hoʻonohonoho hou ʻo Windows i nā mea hoʻokele ma luna ona.

Eia kekahi, inā ʻike ʻoe i nā drive disk maya ma ka luna o ka mea ma ka ʻāpana like, a laila e hoʻokaʻawale iā lākou a laila hana hou i ka kamepiula ke hiki ke kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i ka pilikia.

ʻO kekahi koho ʻē aʻe, ʻo ia ka hana o ka DVD ʻenehana inā ʻaʻole heluhelu ia i nā disks ma Windows 7:

  1. Eia hou, e hele i ka luna o ka mea, a wehe i ka mahele o ka IDE ATA / ATAPI
  2. Ma ka papa inoa e ʻike ʻoe i nā mea i kū ʻia ʻo ATA Channel 0, ATA Channel 1 a pēlā aku. Hele i ka waiwai (kaomi-pololei - nā waiwai) o ia mau mea a i ka pā "Advanced Settings", e nānā pono i ka "Pūnaewele Pūnaewele". Inā he kapili ʻo ATAPI CD-ROM kēia, a laila e ho'āʻo e hoʻoneʻe a hoʻokomo paha i ke koho "Enable DMA", e kau i nā loli, a laila hoʻomaka hou i ke kamepiula a ho'āʻo hou e heluhelu i nā disks. Ma ka hana hoʻohuli, pono e ʻae ʻia kēia mea.

Inā loaʻa iā ʻoe ʻo Windows XP, a laila hiki i kekahi koho ke kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i ka pilikia - ma ka luna mea hana, kaomi ma ke kaomi DVD a koho i nā "Update driver", a laila koho i ka "Hoʻokomo me ke kaʻa" a koho i kekahi o nā mākau Windows ponoʻī no ka DVD DVD mai ka papa inoa. . ^ E Ha yM.

Manaʻo wau i kekahi o kēia mea i kōkua iā ʻoe e hoʻopau i ka pilikia o ka heluhelu kīpē.

Pin
Send
Share
Send