E hoʻokomo i ka Server VNC ma Ubuntu

Pin
Send
Share
Send

Pūnaewele Virtual Computing (VNC) kahi papahana no ka hāʻawi ʻana i ka kahi mamao i ka papa o kahi kamepiula. Hoʻouna ʻia ke kiʻi pale ma o ka pūnaewele, ua kau ʻia nā pihi kī a me nā kī keyboard. Ma ka ʻōnaehana hana ʻo Ubuntu, ua hoʻokomo ʻia ka ʻōnaehana i haʻi ʻia ma o ka waihona waiho inoa, a ma laila wale nō ke kaʻina hana o ka ʻenehana me ka hoʻonohonoho kikoʻī.

E kau i kahi kikowaena VNC ma Ubuntu

Mai nā kikowaena hou o Ubuntu kahi e kau ai ka haki Gnome i kau, e hoʻonohonoho mākou a hoʻonohonoho i ka VNC e pili ana i kēia ʻenehana. No ka hōʻoluʻolu, hoʻokaʻawale mākou i ke kaʻina holoʻokoʻa i nā papa hana, no laila, ʻaʻole ʻoe he paʻakikī ke hoʻomaopopo i ka hoʻoponopono ʻana o ka mea hoihoi.

Hana ʻao 1: Hoʻokomo i nā pono

E like me ka mea i hōʻike mua ʻia, e hoʻohana mākou i ka waihona waihona kūleʻa. Aia ka mana hou loa a paʻa loa ka mana o ka VNC. Hoʻohana ʻia nā hana a pau ma o ka console, no laila e hoʻomaka ʻoe me kāna hoʻomaka.

  1. E hele i ka papa kuhikuhi a wehe ʻia "Aloha". ^ E Ha yM. Aia kahi keke Ctrl + Alt + Te hiki ai iā ʻoe ke hana wikiwiki.
  2. Hoʻoiho i nā ʻōkuhi no nā waihona waihona āpau masudo apt-loaʻa ka hōʻano hou.
  3. E hoʻokomo i ka ʻōlelo huna e hāʻawi ai i ka hele aʻa.
  4. I ka hopena hiki ke hoʻopaʻa inoa i kahi kimesudo apt-ʻike installnno -no-install-izou ubuntu-desktop gnome-panel gnome-set-daemon metacity nautilus gnome-terminal vnc4servera kaomi Kāhea.
  5. E hōʻoia i ka hoʻohui ʻana i nā faila hou i ka ʻōnaehana.
  6. E kali no ka hoʻonohonoho ʻana a me ka hoʻohui e hoʻopiha ma mua o ke puka ʻana o kahi laina hou.

I kēia manawa aia ma Ubuntu nā mea e pono ai, ke waiho wale nei ia e hōʻoia i kā lākou hana a hoʻonohonoho hou ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ka papa mamao mamao.

KaʻAnuʻu 2: ka hoʻomaka mua o VNC-server

I ka hoʻomaka mua ʻana o ka hāmeʻa, ua hoʻonohonoho ʻia nā ʻāpana nui, a laila hoʻomaka wale ka pā. Pono ʻoe e hōʻoia ma ka hana pono nā mea āpau, a hiki iā ʻoe ke hana ma kēia ala:

  1. I ka console, kākau i ke kauohavncserverkuleana no ka hoʻomaka ʻana i ke kikowaena.
  2. E noi ʻia mai ʻoe e hoʻonohonoho i kahi ʻōlelo huna no kāu pākaukau. Eia ʻoe e hoʻokomo i kekahi hui ʻana o nā huapalapala, akā ʻaʻole i emi iho ma mua o ʻelima. Ke koho ʻana, ʻaʻole e hōʻike ʻia nā hiʻohiʻona.
  3. E hōʻoia i ka ʻōlelo huna ma ke komo hou.
  4. E hoʻomaopopo ʻia ʻoe ua hana ʻia kahi palapala hoʻomaka a ua hoʻomaka ka pā uila hou i kāna hana.

KaʻAnuʻu 3: Ka hoʻonohonoho ʻana i ka Server VNC no ka hoʻopiha piha ʻana

Inā i loko o ka hana i hala mua mākou i hōʻoia maoli i ka hana ʻana o nā ʻōnaehana paʻa, i kēia manawa, pono mākou e hoʻomākaukau iā lākou no ka hana ʻana i kahi pilina mamao loa i ka papa o kekahi kamepiula ʻē aʻe.

  1. E hoʻopau mua i ke papa hāmeʻa me ke kauohavncserver -kill: 1.
  2. Next, holo i ka faila hoʻonohonoho ma o ka mea kākau ʻōlelo i kūkulu ʻia. E hana i kēia, e hoʻokomonano ~ / .vnc / xstartup.
  3. Hōʻoia i ka faila nā laina āpau i hōʻike ʻia ma lalo nei.

    #! / bin / sh
    # Hoʻopau ʻole i nā lālani ʻelua e pili ana i ka papa kuhikuhi maʻamau:
    # unset SESSION_MANAGER
    # exec / etc / X11 / xinit / xinitrc

    [-x / etc. / vnc / xstartup] && exec / etc / vnc / xstartup
    [-r $ HOME / .Xresource] && xrdb $ HOME / .Xres Mākou
    xsetroot-ʻula hina
    ala_ka
    x-terminal-emulator -geometry 80x24 + 10 + 10 -ls -title "$ VNCDESKTOP Kau Kūlana" &
    x-window-kaomi & ka luna

    gnome-panel &
    gnome-set-daemon &
    hui &
    nautilus &

  4. Inā ʻoe i hana i kekahi loli, mālama ia i nā pae ma ke kaomi ʻana i ke kī Ctrl + O.
  5. Hiki iā ʻoe ke puka i ka faila ma ke kaomi ʻana Ctrl + X.
  6. Eia kekahi, pono e hoʻomau i nā awa i hāʻawi i ka ʻike mamao. E kōkua ka hui e hoʻokō i kēia hana.iptables -A INPUT -p tcp --dport 5901 -j ACCEPT.
  7. Ma hope o ke komo ʻana e mālama, e mālama i nā pae ma o ke kākau ʻanahoʻōla hoʻopiʻi.

KaʻAnuʻu 4: Hōʻoia i ka lawelawe ʻo Server VNC

ʻO ka hana hope loa e hōʻoia i ka hoʻonohonoho a VNC i hoʻonohonoho ʻia a hoʻonohonoho i ka hana. E hoʻohana mākou i kekahi o nā noi no ka hoʻokō ʻana i nā ʻāpana pale mamao no kēia. Manaʻo mākou e hoʻomaʻamaʻa iā ʻoe iho me kāna hoʻonohonoho a hoʻoili ma lalo.

  1. ʻO ka mea mua, pono ʻoe e hoʻomaka i ka server ma o ke komo ʻanavncserver.
  2. E hōʻoia i ua hoʻokō pololei ka hana.
  3. E hoʻomoʻi e hoʻohui i ka noi Remmina mai ka waihona hoʻohana ʻana. No ka hana i kēia, ʻano i ka consolesudo apt-add-repository ppa: remmina-ppa-hui / remmina-ʻaoʻao aʻe.
  4. Kaomi Kāhea e hoʻohui i nā mea hou i ka ʻōnaehana.
  5. Ma hope o ka hoʻopili ʻana, pono ʻoe e hōʻano hou i nā waihona waihonasudo apt update.
  6. I kēia manawa ke waiho wale nei i ka hōʻiliʻili ʻana i ka mana hou o ka papahana ma o ke kauohasudo apt install remmina remmina-plugin-rdp remmina-plugin-secret.
  7. E hōʻoia i ka hana ʻana e hoʻokomo i nā faila hou.
  8. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaka iā Remmina ma o ka panina ma ka kaomi ʻana ma ka kaona i pili.
  9. Eia maanei ke noho wale nei no ke koho ʻana i ka ʻenehana VNC, hoʻopaʻa i ka leka uila i makemake ʻia IP a loulou i ka pākaukau.

ʻOiaʻiʻo, e pili i kēia ala, pono e ʻike ka mea hoʻohana ma ka leka uila o IP i ka lua o ka kamepiula. No ka hoʻoholo ʻana i kēia, aia nā lawelawe pūnaewele kūikawā a i ʻole nā ​​lako hana hou i hoʻohui ʻia ma Ubuntu. E ʻike ʻoe i ka ʻike kikoʻī e pili ana i kēia kumuhana ma ka palapala moʻokāki mai nā mea hana OS.

Ma kēia ʻoe i kamaʻilio e pili ana i nā hana āpau āu e pono ai e hana e hoʻokomo ai a hoʻonohonoho i ka kikowaena VNC no ka hōʻiliʻili ʻo Ubuntu ma ka pāʻai Gnome.

Pin
Send
Share
Send