Pehea e hōʻole ai i ka Boot Secure i ka BIOS kamepiula

Pin
Send
Share
Send

Lā maikaʻi.

ʻO ka hapanui pinepine nā mea hoʻohana e nīnau i nā nīnau e pili ana i ka Secure Boot (no ka laʻana, e koho ʻia kēia koho i kekahi manawa i ka wā i hoʻokomo ai i ka Windows). Inā ʻaʻole ʻoe e hōʻole i ia, a laila e nānā ka mea pale i hoʻomohala ʻia (hoʻomohala ʻia e Microsoft ma 2012) e huli a nānā i nā mea kūikawā. nā kī ua loaʻa wale nō me Windows 8 (a kiʻekiʻe aʻe). Wahi a, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopiha i kahi pā uila mai kekahi mana ...

Ma kēiaʻatikala pōkole, makemake wau e noʻonoʻo i nā mea kaulana kaulana o nā kamepiula (Acer, Asus, Dell, HP) a hōʻike me kahi hoʻohālike pehea e hōʻole ai i ka Secure Boot.

 

Mea hoʻomanaʻo koʻikoʻi! No ka hoʻopau ʻole i ka Boot Secure, pono ʻoe e hele i ka BIOS - a no kēia makemake ʻoe e kaomi koke i nā pihi kūpono ma hope o ka huli ʻana i ka pona. Ua mālama ʻia kekahi o kaʻu mau ʻōlelo i kēia pilikia - //pcpro100.info/kak-voyti-v-bios-klavishi-vhoda/. Aia nā pihi no nā mea hana like ʻole a me nā kikoʻī pehea e komo ai i ka BIOS. No laila, i kēia ʻatikala, ʻaʻole wau e noho i kēia pilikia ...

 

Nā mea i pili

  • Acer
  • Asus
  • Nā Kawai
  • HP

Acer

(Nā kiʻi mai kā BIOS o ka pona Aspire V3-111P)

Ma hope o ke komo ʻana i ka BIOS, pono ʻoe e wehe i ka pā "BOOT" a ʻike inā he hāpana ka "Secure Boot" tab. Eia paha, ʻaʻole paʻa ia a ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia. ʻO kēia no ka hoʻokumuʻana i ka hua'ōlelo huna ʻaʻole i hoʻonohonoho i ka ʻāpana ʻĀina "Security".

 

No ka hoʻoulu ʻia, wehe i kēia ʻāpana a koho i "E hoʻonohonoho i ka ʻōlelo huna" a hoʻopaʻa iā Enter.

 

A laila hoʻokomo a hoʻopaʻa i ka ʻōlelo huna a hoʻopaʻa i ka Enter.

 

ʻOiai, ma hope o ka mea hiki iā ʻoe ke wehe i ka ʻāpana "Boot" - ka papa "Secure Boot" e ola a hiki iā ʻoe ke hoʻololi i ka Disabled (ʻo ia hoʻi, e huli i waho, e ʻike i ke kiʻi ma lalo nei).

 

Ma hope o nā hoʻonohonoho, mai poina e hoʻopakele iā lākou - ka pihi F10 ʻAe iā ʻoe e mālama i nā hoʻololi a pau i hana i ka BIOS a puka i waho.

 

Ma hope o ka wehe hou ʻana i ka polokalamu uila, pono e kipa mai kekahi ʻōhua ʻenehana (no ka laʻana, mai kahi USB flash drive me Windows 7).

 

Asus

ʻO kekahi mau hiʻohiʻona o ka lūlani Asus (ʻoi aku ka poʻe hou) i kekahi manawa ke hūnā ʻOiaʻiʻo, pehea e hiki ai iā ʻoe ke pale i nā hoʻoiho i loko o lākou?

1. ʻO ka mua, hele i ka BIOS a wehe i ka ʻāpana "Security". Ma ka papa haʻahaʻa e lilo i mea "Secure Boot Control" - pono ia e hoʻololi ʻia i ke kīnā, i.e. hoʻohuli.

Kaomi hāli F10 - e ho'ōla ʻia nā hoʻonohonoho, a hele nā ​​kamepiula e hōiho hou.

 

2. Ma hope o ke kuhi hou ʻana, e hoʻokomo hou i ka BIOS a laila i ka ʻāpana "Boot" e hana i kēia mau mea:

  • Boot wikiwiki - kau iā ia i ka mode disable (i.e. e pōkole i ka pōkole wikiwiki. ʻAʻohe o ka papa i nā wahi āpau! Inā ʻaʻohe āu, e hehi wale i kēia ʻōlelo);
  • Hoʻomaka iā CSM - hoʻololi i ka mode Enased (i.e. hiki i ke kākoʻo a me ke ʻano me nā "kahiko" OS a me nā polokalamu);
  • A kaomi hou aku F10 - mālama i ka hoʻonohonoho a wehe hou i ka kamepiula.

 

3. Ma hope o ka reboot, komo mākou i ka BIOS a wehe i ka mahele "Boot" - ma lalo o ke "Boot Option" hiki iā ʻoe ke koho i nā media bootable pili i pili i ka port USB (no ka laʻana). Kuhi ma lalo.

 

A laila mākou e mālama i nā hoʻonohonoho BIOS a hoʻopū hou i ka pona (F10 paʻu).

 

Nā Kawai

(Nā kiʻi kiʻi mai Dell Inspiron 15 3000 Series Laptop)

Ma nā kamepiula Dell, hōʻole ʻole i ka Secure Boot paha kekahi o ka maʻalahi loa - ke kaomi wale ʻana i Bios e lawa a ʻaʻohe pono nā hua ʻōlelo admin, a pēlā aku.

Ma hope o ke komo ʻana i ka BIOS - wehe i ka ʻāpana "Boot" a hoʻonohonoho i nā ʻano hoʻohālike aʻe:

  • Kōkuhi papa inoa - Paʻāina (ma kēia e hiki ai iā mākou ke kākoʻo i nā OS kahiko, i paʻi ʻia i.e.);
  • Boot Haume - pōʻino (hoʻāla i ka boot paʻa).

 

ʻOiaʻiʻo, a laila hiki iā ʻoe ke hoʻoponopono i ka no ka download. ʻO ka hapanui e kau nei i kahi Windows OS hou mai nā bootable USB flash drive - no laila aia kahi kiʻina o ka laina e pono ai ʻoe e neʻe i luna loa a hiki iā ʻoe ke kālai mai kahi kahe uila uila (ʻĀpana hoʻohemo USB).

 

Ma hope o ke komo ʻana i nā hoʻonohonoho, kaomi F10 - me kēia iā ʻoe e mālama i nā pae i hoʻokomo ʻia, a laila kaomi i ka pihi Esc - Mahalo iā ia, puka mai ʻoe i ka BIOS a hoʻopaʻa hou i ka pona. ʻOiaʻiʻo, ma kēia, hoʻopau loa i ke kūpaʻa paʻa ʻana ma kahi kamepiula Dell.

 

HP

Ma hope o ke komo ʻana i ka BIOS, e wehe i ka ʻāpana "System Configur", a laila hele i ka ʻaoʻao "Boot Option" (e nānā i ka kiʻi ma lalo).

 

A laila, hoʻololi i ka "palekana Boot" i hiki ke hana ʻia, a me ka "Hana hoʻoilina" hoʻoili. A laila e mālama i nā hoʻonohonoho a kau hou i ka pona.

 

Ma hope o ke kuhi hou ʻana, ke kali nei ke kikokikona "A hoʻololi i ka ʻōnaehana paʻa ʻana i ka mode ʻōpiopio ..." e kū mai.

Hoʻomaopopo mākou e pili ana i nā loli i nā hoʻonohonoho a hāʻawi ʻia e hōʻoia iā lākou me kahi code. Pono wale ʻoe e hoʻokomo i ke code i hōʻike ʻia ma ka aniani a pēpē i ke Enter.

Ma hope o kēia hoʻololi, e hele hou i ka pā uila, a Kāpū paʻa e hoʻoneʻe

Ke kūleʻa aku ai i kahi uila a i ʻole ka ʻila uila: i ka manawa e huli ai i kāu kelepona HP iā ʻoe, kaomi ESC, a i ka papa hoʻomaka ʻana, e koho i ka "F9 Boot Device Pilihan", a laila hiki iā ʻoe ke koho i ka mea āu e makemake ai e pākuʻi ʻia.

PS

Ma ka ʻōlelo maʻamau, hoʻokaʻawale i nā kamepiula o nā hōʻailona ʻē aʻe Kāpū paʻa hele ma ke ala like, ʻaʻohe mau ʻokoʻa. ʻO ka manawa wale nō: ma kekahi mau hiʻohiʻona he mea paʻakikī "ke ʻano" ʻo BIOS (no ka laʻana, ma nā kamepiula Lenovo - Hiki iā ʻoe ke heluhelu e pili ana i kēia ma kēia ʻatikala: //pcpro100.info/how-to-enter-bios-on-lenovo/). Ka pōʻai ma ka sim, nā mea maikaʻi loa!

Pin
Send
Share
Send