E hōʻole i ka pale palekana ma BIOS

Pin
Send
Share
Send

UEFI a i ʻole Kāpū paʻa - Kahi kēia palekana palekana BIOS i kaupalena i ka hiki ke holo i ka pāpā ʻana ma ke ʻano he boot disk. Hiki ke loaʻa kēia palekana palekana i ka kamepiula e holo ana i ka Windows 8 a ma hope iho. ʻO kāna hiʻona o ka pale ʻana i ka mea hoʻohana mai ka ʻaihue ʻana mai ka mea hoʻonoho Windows 7 a ma lalo (a i ʻole kekahi ʻōnaehana hana mai kekahi ʻohana ʻē aʻe).

Hōʻike UEFI

Hiki ke kūpono i kēia hiʻohiʻona no ka ʻāpana o ka hui, ʻoiai e kōkua ana i ka pale ʻole ʻana i ka lawe ʻole ʻia o ka kamepiula mai nā pūnaewele i ʻole i ʻae ʻia i ʻike ʻia i nā ʻano polokalamu like ʻole a me nā spyware.

ʻAʻole pono nā mea hoʻohana PC maʻamau i kēia mau ʻokoʻa, ma kekahi mau mea, hiki ke hōʻoki ʻia, no ka laʻana, inā makemake ʻoe e hoʻokomo i ka Linux me Windows. Eia kekahi, ma muli o nā pilikia me nā hoʻonohonoho UEFI, hiki i kahi mea hala ke piʻi mai i ka wā o ka hana ma ka ʻōnaehana hana.

I mea e ʻike ai inā ua huli kēia pale, ʻaʻole pono ia e hele i ka BIOS a huli i ka ʻikepili ma kēia, e hana wale i kekahi mau hana maʻalahi me ka ʻole e haʻalele ana i Windows:

  1. Wehe ʻae Holoka hoʻohana ʻana i kahi puʻupuʻu pōkole Win + ra laila hoʻokomo i ke kauoha ma laila "Cmd".
  2. Ma hope o ke komo ʻana e wehe ai Kauoha kauohakahi āu e pono ai e kākau i kēia:

    msinfo32

  3. I ka puka makani ka mea e wehe, koho ʻNaehana ʻōnaehanaaia ma ka ʻaoʻao hema o ka pukaaniani. Penei ʻoe e loaʻa ai i ka laina Ke kūlana Boot palekana. ^ E Ha yM. Inā kūlike "Off", a laila, ʻaʻole pono ʻoe e hana i kekahi loli i ka BIOS.

Aia i ka mea hana o ka motherboard, ʻano ʻano ʻokoʻa ka kaʻina o ke kime. E noʻonoʻo pono i nā koho no nā mea hana kaulana loa o ka motherboards a me nā kamepiula.

Ke Kaʻina 1: No ASUS

  1. E hoʻokomo i ka BIOS.
  2. E heluhelu hou: pehea e komo ai i BIOS ma ASUS

  3. I ke papa nui papa, koho "Boot". ^ E Ha yM. Ma kekahi mau hihia, ʻaʻole paha, ka papa kuhikuhi nui, inā, he papa inoa o nā ʻano like ʻole e hāʻawi ʻia, kahi āu e pono ai e loaʻa i kahi mea me ka inoa like.
  4. E hele ana "Boot kūleʻa" a i ʻole a loaʻa ke kaha "Haki OS". ^ E Ha yM. Koho ia me ka hoʻohana ʻana i nā pihi pua.
  5. Kaomi Kāhea a ma ka papa kuhikuhi i hāʻule i kahi mea "OS ʻ "lelo".
  6. Kākahi me "Hoʻāka" i ka papa pakuhi. Ke puka nei, hōʻoia i nā hoʻololi.

Ke Kaʻina 2: No ka HP

  1. E hoʻokomo i ka BIOS.
  2. E heluhelu hou: Pehea e hoʻokomo ai i ka BIOS ma HP

  3. I kēia manawa e hele i ka pākaukau "Pūnaewele hoʻonohonoho".
  4. Mai laila, e komo i ka ʻāpana "Kōkua Boot" a loaʻa malaila "Boot kūleʻa". ^ E Ha yM. Pahu ʻia ka paʻi Kāhea. ^ E Ha yM. Ma ka papa pākuhi hāʻule e pono ai e hoʻonohonoho i ka pono "Disable".
  5. Hoʻopuka i ka BIOS me ka mālama ʻana i nā loli e hoʻohana ana F10 a i ʻole a mea paha "E mālama & lawe".

Ke Kaʻina 3: No ka Toshiba a me Lenovo

Eia, ma hope o ke komo ʻana i ka BIOS, pono ʻoe e koho i ka ʻāpana "Ka palekana". ^ E Ha yM. Pono he kiko "Boot kūleʻa"he kūlike kāu e pono ai e hoʻonohonoho i ka pono "Disable".

E ʻike pū: Pehea e hoʻokomo ai i ka BIOS ma ka laptop Lenovo

Ke Kaʻina 4: No ka Acer

Inā maʻalahi wale nā ​​mea a pau me nā mea hana o mua, a laila ʻaʻole i loaʻa ka lula e pono ai no ka hoʻololi ʻana. E wehe iā ia, pono ʻoe e hoʻonohonoho i kahi ʻōlelo huna ma ka BIOS. Hiki iā ʻoe ke hana i kēia e like me nā ʻōlelo aʻe:

  1. Ma hope o ke komo ʻana i ka BIOS, e hele i ka ʻāpana "Ka palekana".
  2. I loko o ia mea e pono ai e ʻimi i ka mea "Hoʻonohonoho i ka ʻōlelo huna". ^ E Ha yM. No ke hoʻonohonoho i ka password superuser, pono wale ʻoe e koho i kēia koho a kaomi Kāhea. ^ E Ha yM. Ma hope o kēlā, e hāmama kekahi puka makani i kahi āu e makemake ai e hoʻokomo i ka ʻōlelo huna i hoʻolālā ʻia. ʻAʻole pono nā ʻano koi no ia mea, no laila, hiki ke lilo maikaʻi ʻia i mea like me "123456".
  3. I mea e wehe ʻia nā ʻōnaehana BIOS āpau no ka ʻike pono ʻia, e pono ʻia ke puka me ka mālama ʻana i nā loli.

E heluhelu pū aku: Pehea e komo ai i BIOS ma Acer

E hoʻoneʻe i ke ʻano pale, hoʻohana i kēia mau ʻōlelo aʻoaʻo:

  1. E komo hou i ka BIOS e hoʻohana ana i ka ʻōlelo huna a hele i ka ʻāpana "Hōʻoia"i ka papa pakuhi.
  2. E loaʻa ai kahi kikoʻī "Boot kūleʻa"kahi e hoʻololi ai "E hoʻoneone" i "male".
  3. ʻĀnō i waho o ka BIOS me nā loli a pau loa.

Ke Kaʻina 5: No nā Pahu kila Gigabyte

Ma hope o ka hoʻomaka ʻana i ka BIOS, pono ʻoe e hele i ka pā "Hoʻohana nā BIOS"kahi āu e pono ai e waiho i kahi waiwai "Disable" kue "Boot kūleʻa".

ʻAʻole paʻakikī ka paʻakikī o ka huli ʻana iā UEFI e like me ka nānā mua. Eia kekahi, ʻaʻole e lawe i kēia kekona i loko o ia pono ka pono no ka mea hoʻohana maʻamau.

Pin
Send
Share
Send