Pehea e hoʻokomo ai i ka BIOS i kahi kamepiula

Pin
Send
Share
Send


"Pehea e komo ai i ka BIOS?" - ia nīnau, i ka manawa a i ʻole ma hope, i nīnau ai kekahi mea hoʻohana PC iā ia iho. No ka mea i ʻike ʻole ʻia i ke akamai o ka uila, ʻo ia nō ka inoa ʻo CMOS Setup a i ʻole Basic Input / Output System mea pohihihi. Akā inā ʻaʻole ke komo i kēia set o firmware i kekahi manawa hikiʻole ke hoʻonohonoho hou i nā lako i kau ʻia ma ka kamepiula a hoʻonohonoho hou paha i ka ʻōnaehana hana.

E hoʻokomo iā BIOS ma ka kamepiula

Nui nā ʻano e komo ai i ka BIOS: nā kuʻuna a me nā ʻano hou aʻe. No nā loli kahiko o Windows a hiki i ka XP, aia kekahi mau mea lako me ka hiki ke hoʻoponopono i ka CMOS Setup mai ka papa hana, akā, ʻaʻole naʻe kēia mau mea hoihoi i ka wā lōʻihi a ʻaʻole ia he manaʻo no ka noʻonoʻo ʻana iā lākou.

E nānā: Nā Palapala 2-4 ʻAʻole lākou i hana ma nā kamepiula āpau me Windows 8, 8.1 a 10 kau i hoʻonohonoho ai, no ka mea ʻaʻole i kōkua nā pono āpau i kā ʻenehana UEFI.

Ke Kaʻina 1: Kau Laulā Keʻaleʻa

ʻO ke ala nui e komo i ka papa kuhikuhi kahua paʻa kīwī, ʻo ia ka pīpī i kahi kī a i ʻole ke hoʻohui ʻana i nā kī o ka kaila i ka wā e puhi ai ka kamepiula ma hope o ka hoʻolilo ʻana i ka hōʻike hōʻike hōʻike Power-On (PC ka hōʻike o ka hōʻike iho ponoʻī). Hiki iā ʻoe ke loaʻa iā lākou mai nā hoʻoemi ma lalo o ka pale o ka mākaʻikaʻi, mai ka palapala no ka motherboard a i ʻole ma ka pūnaewele o ka mea hana nā mea waiwai. ʻO nā koho maʻamau Del, Escnā helu lawelawe lawelawe P. ^ E Ha yM. Aia ma lalo kahi papa me nā kī hiki paha ma muli o ke kumu o nā lako hana.

Ke Kaʻina 2: Hoʻopuka i nā koho

Ma nā ʻāpana o Windows ma hope o ka "ʻehiku", hiki ke hoʻohana ʻia ke ala ʻokoʻa hou e hoʻohana ai i nā hiʻohiʻona e hoʻomaka hou i ke kamepiula. Akā e like me ka mea i ʻōlelo ʻia ma luna nei, pauku "Nā Huakaʻi UEFI Firmware" ʻaʻole i ʻike ʻia ka papa inoa inoa i kēlā me kēia PC.

  1. E koho i kahi pihi "Hoʻomaka"a laila kaona Mana Mana. ^ E Ha yM. Hele i ka lālani Rebotot a kaomi ke keokeʻo a paʻa ana i ke kī Mālama.
  2. Hōʻike ka papa kuhikuhi, ma kahi o mākou e makemake ai i ka ʻāpana "Makuahine".
  3. Ma ka puka makani "Makuahine" loaʻa iā mākou "Nā koho Advanced"hele ae la makou e ike i ka waiwai "Nā Huakaʻi UEFI Firmware". ^ E Ha yM. E kaomi ma luna a hoʻoholo i ka ʻaoʻao aʻe. "Hoʻohū hou i ke kamepiula".
  4. Hoʻopuka ke PC a wehe ka BIOS. Mea hemolele ke inoa.

Ke Kaʻina 3: Nā ʻAina Kauoha

Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā hiʻohiʻona laina kauoha e komo i ka hoʻonohonoho CMOS. Hana ʻia kēia ʻano hana ma nā hōʻano hou o Windows, e hoʻomaka ana me ka G8.

  1. Kaomi pono ma ka pona "Hoʻomaka", e kāhea i ka papa kuhikuhi pili a koho i ka mea "Laina kauoha (luna)".
  2. I loko o ka puka ʻōkuhi kauoha, komo:pani palapala.exe / r / o. ^ E Ha yM. Kui ʻū Kāhea.
  3. E komo mākou i ka papa hana reboot a ma ka aniani me Alanui 2 kiʻi "Nā Huakaʻi UEFI Firmware". ^ E Ha yM. Ua wehe ʻo BIOS no ka hoʻololi ʻana i nā hoʻonohonoho.

Kaila 4: e hoʻokomo i ka BIOS me ka ʻole o ka papaʻaina

Hoʻolālā kēia ʻano Nā Palapala 2 a me 3, akā, e hiki ai iā ʻoe ke komo i loko o ka BIOS me ka hoʻohana ʻole i ka pākaukau i hiki a hiki ke hele mai me ka hoʻopunipuni inā he malfunctions. Pili pū kēia algorithm ma luna o ka Windows 8, 8.1 a 10. No ka loiloi kikoʻī, kaomi ma luna o ka loulou ma lalo nei.

E heluhelu hou: E hoʻokomo i ka BIOS me ke kī ʻole

No laila, ua ʻike mākou aia ma PC PC hou me UEFI BIOS a me nā mana hou o ka ʻōnaehana hoʻonohonoho ʻana, hiki ke koho ʻia kekahi mau koho no ka komo ʻana i ka CMOS Setup hiki, akā ma nā kamepiula kahiko ʻaʻole loa nā hōʻailona i nā keystrokes kuʻuna. ʻAe, ma ke ala, i nā mea kahiko "kahiko" i loaʻa nā pihi no ke komo ʻana i ka BIOS ma ke kua o ke kūlana PC, akā i kēia manawa ʻaʻole hiki ke loaʻa nā mea like ʻole.

Pin
Send
Share
Send