Pehea e hōʻole ai i ka Windows 10 Pōahi

Pin
Send
Share
Send

Ke uhi nei kēia haʻawina maʻalahi i ka hiki ke hoʻokaʻawale i ka Windows 10 ahiahi i ka pā o ka mana o ka hoʻohana ʻana i ka laina kauoha, a me ka ʻike i ka pehea e hōʻa ʻole ʻole ai ia, akā hoʻohui wale nō i kahi papahana i nā ʻaeahiahi i hoʻokau e hana ai. Aia hoʻi ma ka hope o ke manual i kahi wikiō kahi i hōʻike ʻia ai nā mea āpau.

No ka hōʻike: ʻO Windows Firewall kahi pā ahi i kūkulu ʻia i loko o ka OS e nānā i ka lele pūnaewele a puka i waho a me nā poloka a i ʻole e ʻae ʻia, e pili ana i nā pae. Ma ka hoʻohālikelike, ua hōʻole ʻia ʻo ia i nā pili i komo ʻole i loko. E ʻike pū: Pehea e hōʻole ai i ka Windows 10 Defender.

Pehea e hiki ʻole ai i ka hoʻopau ʻana i ke kīpē me ka hoʻohana ʻana i ka laina kauoha

E hoʻomaka wau me kēia ʻano o ka hoʻokaʻawale ʻana i ke kīwī Windows 10 (a ʻaʻole ma o nā ʻōnaehana o ka hoʻokele), no ka mea ʻoi ka maʻalahi a me ka wikiwiki.

Pau nā mea e pono ai, ʻo ka holo ʻana i ka laina kauoha e like me ka luna hoʻomalu (ma ke kaomi ʻana ma ka pihi Hoʻomaka) a komo i ke kauoha ʻo ka netsh advfirewall i hoʻokau i ka allprofiles i pau a kaomi ke komo iā Enter.

ʻO ka hopena, ma ke laina kauoha e ʻike ʻoe i kahi pōkole ʻo "OK", a ma ka kikowaena leka - kahi leka e ʻōlelo ana "pio ke Windows Firewall" me kahi manaʻo e hoʻohuli iā ia. No ka hiki hou iā ia, hoʻohana i ke kauoha i ke ala like netsh advfirewall set allprofiles moku ma

Hoʻopili ia, hiki iā ʻoe ke hoʻopau i ka lawelawe ʻo Windows Firewall. No ka hana ʻana i kēia, e kaomi i nā pihi Win + R ma ke kī, e komolawelawe.msc, kaomi ke OK. E ʻimi a i ka mea e pono ai ma ka papa inoa o nā lawelawe, pākālua mai i laila a hoʻonohonoho i ke ʻano hoʻomaka i "Disabled".

Hōʻalo i ka pātū ahi ma Windows 10 Panel Panel

ʻO ke ala ʻelua ʻo ia ka hoʻohana ʻana i ka papa kuhikuhi: kaomi pololei ma ka hoʻomaka ʻana, koho i ka "Control Panel" ma ke ʻano heʻatikala, e huli i nā "View" (ʻoka hema) a me nā kuhi (inā he mau ʻāpana i kēia manawa) a wehe i ka "Windows Firewall "

Ma ka papa inoa ma ka hema, e koho i ke koho "Hoʻopae a kau ʻole i ke kālai ahi", a ma ka puka aniani e hiki ai iā ʻoe ke hōʻaiho i ka Windows 10 ahiahi i kaawale no nā ʻike lehulehu a me nā pilikino. E hoʻopili i kāu hoʻonohonoho.

Pehea e hoʻohui ai i kahi polokalamu i nā hōʻike ahiahi Windows 10

ʻO kahi koho hope loa - inā ʻaʻole makemake ʻoe e hoʻopau hoʻopau i ka pahu hana i kūkulu ʻia, a pono wale ʻoe e hāʻawi i ka komo piha ʻana i nā pili o nā polokalamu, a laila hiki iā ʻoe ke hana i kēia me ka hoʻopili ʻana i nā ʻokoʻa ahi. Hiki iā ʻoe ke hana i kēia ma o ke ala ʻelua (ke ʻano ʻelua e hiki ai iā ʻoe ke hoʻohui i kahi awa ʻokoʻa i ka wehe ʻana i ka firewall).

Ke mua:

  1. Ma ka papa hoʻomalu, ma lalo o "Windows Firewall" ma ka hema, koho "Allow interaction with a application or komponement in the Windows Firewall."
  2. Kaomi aku i ka pihi "Change Set" (pono ka kuleana o ka luna) a laila kaomi i ka "Allow another application" ma ka lalo.
  3. E wehewehe i ke ala i ka papahana e hoʻohui i nā mea i koe. Ma hope o kēlā, hiki iā ʻoe ke kuhikuhi pono i nā ʻano o nā ʻoihana i pili me ka pihi kūpono. Kaomi Paʻi, a laila Ok.

ʻO ke ala hou e hoʻohui ai i kahi ʻokoʻa i ka pahu ahi ʻoi aku ka paʻakikī (akā hiki iā ia ke hoʻohui pū i ka polokalamu wale nō, akā ʻo ke awa hoʻi i nā mea i koe).

  1. Ma lalo o Windows Firewall i ka Panel Panel, e koho i nā koho holomua ma ka hema.
  2. I ka pukaaniani wehe ʻia o nā ʻōiwi o mua o ke kīwī, koho i nā "Holo o waho", a laila, i ka papa kuhikuhi i ka ʻākau, e hana i kahi rula.
  3. Ke hoʻohana nei i ka wizard, hana i kahi kānāwai no kāu papahana (a i ʻole awa) e hiki ai iā ia ke hoʻohui.
  4. Ma ka like like, hana i kahi kānāwai no ka papahana hoʻokahi no nā pili e pili ana.

ʻO nā wikiō e pili ana i ka hoʻoleʻa ʻana i ka pahū Windows kūkulu 10 i kūkulu ʻia

Maikaʻi paha kēlā. Ma ke ala, inā hewa kekahi mea, hiki iā ʻoe ke hoʻihoʻi i ka Windows 10 ahiahi i ka hoʻonohonoho paʻa e hoʻohana ana i ka waihona "Hoʻihoʻi i nā Defaults" ma nā puka makani e hiki ai iā ia.

Pin
Send
Share
Send